Doar 2 candidaţi pentru funcţia de director general al FMI

Christine Lagarde si Agustin Carstens foto sky.com

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că a ales doi candidaţi pentru postul de director general, pe mexicanul Agustin Carstens şi franţuzoaica Christine Lagarde, în timp ce israelo-americanul Stanley Fischer este respins.

Candidaturile lui Carstens şi Lagarde au fost reţinute “în conformitate cu decizia adoptată de consiliul de administraţie la 20 mai, care detaliază procedura de selecţie a viitorului director general şi în acord cu regula FMI”, ce stabileşte limita de vârstă pentru cel care îl conduce la 65 de ani. Stanley Fischer are 67 de ani.

Mexicul a anunţat candidatura guvernatorului băncii sale centrale la 22 mai, la cinci zile după demisia francezului Dominique Strauss-Kahn.

În timp ce, Stanley Fischer, guvernatorul Băncii Israelului, şi-a anunţat intenţia de a candida într-un comunicat sâmbătă, în ziua următoare închiderii oficiale a candidaturilor.

Boardul FMI, instanţă formată din reprezentanţi ai 24 de ţări sau grupuri de ţări, şi-a fixat ca obiectiv să desemneze un nou director general până la 30 iunie.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles