DNA a început urmărirea penală în cazul europarlamentarului Adrian Severin

Adrian Severin foto Business Forum

DNA a informat printr-un comunicat de presă că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la 18 iulie, începerea urmăririi penale faţă de europarlamentarul Adrian Severin, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, iar vineri acestuia i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

“Având în vedere stadiul anchetei, informaţii suplimentare nu vă putem comunica în acest moment, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se explică în comunicat.

“Nu fac niciun fel de comentariu, pentru că aşa este mai bine. N-are niciun sens să fac niciun fel de declaraţie. Trebuie să clarificăm o serie de aspecte, aşa cum ştiţi. Am avut o primă întâlnire, vom colabora, vom lucra foarte bine împreună”, a spus Severin, vineri, la ieşirea de la DNA.

În luna martie, în urma unor materiale audio-video prezentate de publicaţia britanică The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de Adrian Severin, membru în PE.

O lună mai târziu, DNA a trimis ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare în cauza referitoare la Adrian Severin, în vederea transmiterii acestei solicitări preşedintelui PE, Jerzy Buzek.

La sfârşitul lunii iunie, Parlamentul European a votat ridicarea imunităţii eurodeputatului Adrian Severin, implicat în cazul “bani în schimbul amendamentelor” relatat de publicaţia The Sunday Times.

Eurodeputatul Adrian Severin şi-a reafirmat în mai multe rânduri nevinovăţia cu privire la acuzaţiile formulate de publicaţia britanică The Sunday Times.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles