Divergenta romano-ucraineana cauzata de drenajele de la gurile Dunarii

In cadrul unei întâlniri cu comisarul european pentru probleme de politică regională, Johannes Hahn, premierul ucrainean Nikolai Azarov, a declarat ca Ucraina este preocupată de decizia României de a lărgi Delta Dunării, într-un mod unilateral, fără consultări cu partea ucraineană.

“Noi suntem îngrijoraţi de poziţia României, care într-un mod unilateral efectuează lucrări de lărgire a gurii Dunării pentru a redirecţiona traficul către porturile sale. Dorim să atragem atenţia că astfel de probleme trebuie rezolvate pe calea unor negocieri bilaterale, şi, dacă, este necesar, cu participarea conducerii Comisiei Europene”, a declarat şeful guvernului de la Kiev, potrivit RBK-Ukraina.

Conform sursei citate, comisarul Johannes Hahn a declarat că executivul european “a început deja să discute cu Ministerul de Externe posibilităţile reale care să permită găsirea unei soluţii acceptabile atât pentru partea ucraineană, cât şi pentru partea română în astfel de probleme referitoare la Delta Dunării”.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles