Disensiuni între actualul guvern libian şi Consiliul Naţional de Tranziţie

steag CNT al Libiei. foto agerpres.ro

Actualul premier libian, Abdel Rahim al-Kib, acuză Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) că “împiedică” activitatea Guvernului său”. Potrivit declaraţiei acestuia “acest fapt ar duce la amânarea alegerilor şi abaterea revoluţiei libiene de la obiectivele sale”, citează MEDIAFAX.
“Suntem blocaţi de membrii Consiliului care continuă să atace Guvernul şi să ameninţe cu retragerea susţinerii, ceea ce ne împiedică eforturile de îndeplinire a obligaţiilor noastre în serviciul revoluţiei, cu prioritate pe desfăşurarea alegerilor la data prevăzută”, a declarat Kib.

“Guvernul nu va accepta în niciun caz amânarea alegerilor, prevăzute pentru luna iunie. Guvernul nu îşi va asuma această responsabilitate (amânarea alegerilor, n.r.) şi nici consecinţele sale care riscă să devieze revoluţia de la cursul său”, a mai spus acesta.

Membrii CNT, cea mai înaltă autoritate legislativă a ţării de la îndepărtarea regimului lui Muammar Kadhafi, avertizează de mai multe zile că îşi vor retrage susţinerea pentru actualul Guvern. Guvernul criticat pentru eşecul de a organiza armata şi a restabili securitatea.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles