Din spusele lui Traian Băsescu la B1TV

Prezent la B1TV, în seara zilei de 4 noiembrie, Traian Băsescu a făcut, în stilu-i caracteristic, mai multe declaraţii, importante în primul rând prin impactul lor. Astfel, şeful statului a declarat că “şi-a folosit influenţa în Guvern pentru a-l schimba pe fostul director de la Hidroelectrica, Oprea Traian”.
Băsescu a precizat că acesta a devenit director adjunct, iar în locul lui a fost numit Mihai David, susţinut de S.O. Vântu prin intermediul lui Mircea Geoană.

“Domnule, (acest director, Oprea traian n.r.) nu vine din eternitate. Vine de curând. Pentru că înainte a fost Oprea Traian şi a trebuit să rog ministrul Industriilor să-l schimbe pe Oprea Traian, care făcuse toate contractele cu băieţii deştepţi, din ordinul lui Vosganian le-a prelungit şi aşa mai departe. Şi a fost schimbat în cele din urmă, gândiţi-vă, pe influenţa pe care eu o am asupra Guvernului, spunând: «Mă, schimbaţi odată directorul ăla de la Hidroelectrica, care a şi prelungit contractele cu băieţii deştepţi şi, de câte ori ceri contractele, spune că sunt secrete ca şi cum Hidroelectrica este moşia mamei lui şi contractele sunt secrete». Deci cu toată influenţa politică pe care o am, în cele din urmă am reuşit să fac să fie schimbat domnul Oprea Traian. Domnule, a fost greu, pentru că a dispărut în spital, a nu-ştiu-ce şi a ajuns foarte rău: e director adjunct”.

Referitor la chestiunea ALRO, Traian Băsescu a spus că la momentul mesajului transmis, în 2006, către Ministerul Industriilor el personal ştia că exista o diferenţă între interesul Guvernului, “care era să le ia şpaga”, şi cel al economiei naţionale, care era să funcţioneze compania.

Traian Băsescu a menţionat că “nu a uitat de rezultatul referendumului privind Parlamentul unicameral, dar că, în prezent, prioritare sunt Legile pensiilor, salarizării unitare şi a bugetului de stat pe 2011″.

“Sigur, să nu credeţi că uit de rezultatul referendumului cu Parlament unicameral şi cu reducerea numărului parlamentarilor, dar cred că în acest moment prioritare sunt cele trei legi (legile pensiilor, salarizării unitare şi a bugetului de stat pe 2011, n.r.) de care avem nevoie să închidem acordul cu Fondul (Monetar Internaţional – n.r.)”.

Şeful statului a mai spus în cadrul interviului de la B1TV că “decizia CC în cazul Legii educaţiei este mai mult decât discutabilă”, menţionând că în momentul în care Guvernul a primit hotărârea Birourilor Permanente ale Parlamentului privind calendarul asumării, conflictul semnalat de Geoană a încetat.
Astfel, Preşedintele a spus că nu i-a cerut judecătorului CC desemnat de el, ca şef al statului, cum să voteze.

“Eu acestui om nu i-am cerut cum să voteze”.
“Habar n-am avut cum va vota. Vă pot spune că n-am avut în vedere că omul pe care îl numesc trebuie să fie un om căruia să-i spun cum să voteze”, a adăugat preşedintele.

Băsescu a spus că soluţia Curţii Constituţionale în cazul Legii educaţiei “este mai mult decât discutabilă”.

Referindu-se la viaţa politică, Traian Băsescu a declarat că “şi Crin Antonescu şi PSD execută strategia Voiculescu-Vântu” de creare a dezordinii în ţară, adăugând, în acest context, că Victor Ponta este supărat că Mircea Geoană a fost înlocuit cu Crin Antonescu.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles