Din sistemul sanitar, primii disponibilizati vor fi cei de la TESA

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat, după întâlnirea cu Traian Băsescu desfăşurată la Cotroceni, că “primii disponibilizaţi care ar putea să apară din sistemul bugetar sunt angajaţii TESA din sistemul sanitar”.


Se pare că acesta ar fi soluţia pentru a evita reducerea cu 25% a veniturilor doctorilor şi asistentelor medicale.

“Preşedintele ne-a spus clar că nu este adeptul reducerii cu 25% a salariilor, ci el vrea doar să fie redus numărul angajaţilor din sistemul bugetar. Fiecare va hotărî în dreptul lui cine şi de când urmează să plece acasă. De exemplu, în sistemul sanitar, reducerea cu 25% a fondului de salarii e posibil să afecteze doar personalul TESA”, a subliniat Petcu.

Liderul sindical a explicat că “în sistemul sanitar şi în domeniul asistenţei sociale lucrează aproape 330.000 de persoane dintre care circa 80.000 de persoane sunt personal TESA, respectiv angajaţii din sectoarele tehnic, economic şi administrativ”.

“I-am cerut preşedintelui să promoveze în regim de urgenţă un Pact naţional pentru sănătate, precum cel iniţiat în învăţământ, astfel încât, la începutul anului viitor, să putem vorbi de venituri mai mari în sistemul sanitar şi să putem prinde în bugetul pe 2011 un buget mai mare pentru sănătate. Sigur că reformarea sistemului sanitar va viza şi restructurarea numărului de angajaţi, dar vorbim aici de disponibilizări doar din rândul personalului din zona administrativă a spitalelor”, a mai spus preşedintele CNSLR Frăţia.

 

 

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles