Din modificările de bază la Codul Muncii

Modificările de bază la Codul Muncii au fost enunţate atât de premierul Emil Boc, cât şi de ministrul Muncii Ioan Botiş, în cadrul unei conferinţe de presă.Din cele spuse de cei doi se pot reţine următoarele:

– contractele colective de muncă – actualul Cod al Muncii nu este făcut pentru a întări poziţiile liderilor de sindicat, nu abrogă legislaţia contractelor colective de muncă.

– munca la negru – am înăsprit drastic sancţiunile, pe de o parte amenzile se triplează, iar dacă un angajator foloseşte mai mult de 5 salariaţi la negru sancţiunea este amenda penală sau închisoare de la 1 la 2 ani cu posibilitatea ca instanţa să dispună şi alte măsuri complementare.

– sporul pentru munca de noapte – creşte la 25% din salariul de bază dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore din perioada de lucru.

– stabilirea performanţei ca şi criteriu de evaluare – prin contractul individual de muncă dintre angajator şi angajat se stabilesc obiectivele de performanţă individuală şi care sunt criteriile de evaluare a realizării acestor obiective. De la angajare ştii ce se aşteaptă de la tine şi cum eşti evaluat. La concedierea colectivă criteriile sociale se aplică în funcţie de performanţă. Este foarte sănătos pentru economie: dacă îţi faci treaba şi eşti performant legea te apără, dacă te ocupi de altceva, acest lucru nu vine în favoarea ta.

– durata maximă a timpului de lucru – s-au făcut referiri la faptul că românii vor fi obligaţi să lucreze 16 ore pe zi. Nu este adevărat, pentru că respectăm Constituţia, adică durata normală a zilei de lucru este de 8 ore. Singura modificare substanţială este că termenul de referinţă de 3 luni de zile pentru calcularea mediei de ore de muncă de 48 de ore pe săptămână trece la 4 luni. Prin contracte colective, lăsăm posibilitatea ca această perioadă de referinţă să se calculeze până la nivelul a 12 luni.

– contractul de muncă pe durată determinată – venim cu flexibilizare. România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte ponderea contractelor de muncă cu durată determinată din totalul contractelor de muncă. Mărim perioada contractului de la 24 de luni la 36 de luni, adică se vor ocupa mai uşor locuri de muncă. După expirarea contractului acesta se poate prelungi numai cu acordul scris al părţilor

“România este pe locul 114 din 139 de ţări în ceea ce priveşte rigiditatea pieţei muncii. Avem o legislaţie care nu dă posibilitatea românului să îşi găsească uşor un loc de muncă.

“Următoarea etapă va fi legată de reducerea contribuţiei de asigurări sociale”.
“Modificarea Codului este necesară pentru ca românii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă, pentru ca salariaţii să poată fi plătiţi mai bine, pentru ca mai puţini angajatori să folosească munca la negru. Vom înăspri sancţiunile pentru cei care vor încerca să folosească munca la negru”.
“Dacă Codul Muncii este aprobat, el va merge în celelalte etape procedurale, după care la preşedintele României”.

Sursa:MEDIAFAX

What Next?

Related Articles