Din diversiunile unui preşedinte suspendat

Traian Băsescu in campanie. foto Mediafax

Profitând probabil de naivitatea unui mare număr de consumatori TV, preşedintele suspendat Traian Băsescu a încercat să comită şi posibil,în parte i-a reuşit, o nouă diversiune.
Astfel, în urmă cu câteva zile, acesta a afirmat că, “în timp ce în Spania sunt 9 secţii de votare la aproape 1 milion de cetăţeni români, în Afganistan există 8 secţii de votare la 1.800 de militari români”.

Băsescu a mai  afirmat că “acest lucru a fost pus la cale de actualii guvernanţi întrucât aceştia au considerat că la fiecare pluton, la fiecare loc în care se află militari români trebuie să fie o urnă de votare, pentru că, dacă sunt doi militari, unu-i şef şi să poată să controleze şi să-l avanseze sau să nu îl avanseze pe şeful de la urne”.

Cum era firesc, în replică, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu i-a cerut, într-un comunicat al PNL, preşedintelui suspendat Traian Băsescu “să nu amestece armata în disputele sale electorale”. Dobriţoiu afirma că, “spre deosebire de alegerile din 2009, când au fost organizate patru secţii de votare, configuraţia de acum a dispunerii unităţilor militare române în bazele de dislocare este alta, iar numărul batalioanelor de manevră a crescut”.

“Mă surprinde că preşedintele Băsescu nu ştie că militarii sunt dispuşi diferit acum faţă de 2009, dar poate că aceasta se explică şi prin faptul că ignoră realităţile dificile ale unui spaţiu de operaţii insurgenţional”, afirmă ministrul Apărării.
“Nu înţeleg de ce există o teamă şi o reticenţă pentru felul în care ar vota militarii din teatrele de operaţiuni la referendum, aşa cum nu înţeleg ostilitatea retoricii agresive la adresa liderilor Armatei Române. Nu noi am acordat grade pe criterii politice, ci, dimpotrivă, am stopat acest fenomen. Noua conducere a Ministerului Apărării Naţionale nu îşi permite să acorde grade cadou, aşa cum au făcut partenerii domniei sale de guvernare timp de doi ani, umilind practic spiritul de corp”, mai spunea Dobriţoiu.

De ce cred că în parte i-a reuşit deversiunea? Pentru că, sâmbătă, 14 iulie, pe străzile Clujului, am văzut mii de cetăţeni purtând cămăşi albe, îndreptându-se spre una dintre pieţele centrale ale oraşului ca să-şi reafirme sprijinul şi susţinerea pentru Băsescu, preşedintele suspendat. Probabil, unii dintre aceştia, în urmă cu doar câteva luni, strigau pe străzile aceluiaşi oraş, “Jos Băsescu!” sau “Băsescu la puşcărie!”. Iar acum, îmbrăcaţi în alb, strigau “Băsescu noi suntem cu tine!”
Mirarea mea este mai mare cu cât nu înţeleg resortul ce i-a făcut să-şi schimbe opţiunea total. Cine şi în ce fel i-a determinat să-şi schimbe atitudinea? Şi ce speră aceştia să obţină de pe urma repunerii în funcţia de preşedinte a statului pe Traian Băsescu?

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles

3 Responses to "Din diversiunile unui preşedinte suspendat"

 1. George says:

  Domna Sorina, cinstit vorbind, vă înșelați.
  Singura categorie socială care a ieșit în stradă, la Cluj, în contra lui Băsescu au fost pensionarii „de lux”, cum au fost catalogați mai recent.

  În rest, dacă te uiți și peste rezultatelor alegerilor libere, post 89′, locale, din Cluj, vei vedea că Clujul niciodată nu a sprijinit PSD-ul, fiind unul dintre puținele județe care este, de necontestat, de dreapta, în parte și datorită faptului că procentajul asistaților social e destul de mic.

  Nu numai în Cluj, dar în majoritatea Ardealului, oamenii sunt deciși ce să voteze încă dinainte de suspendare. Nimeni nu-și schimbă părerea „peste noapte”, cu atât mai mult cu că e vorba de ardeleni căpoși.

  Articolul e vădit părtinitor.

  • sdancuta says:

   Stimate domn,
   In primul rand va multumesc pentru faptul ca v-ati expus parerea.
   Afirmati că nimeni nu isi schimba parerea peste noapte si cu atat mai mult ardelenii caposi. Dar oare cu alegerea lui Boc in fruntea urbei clujene cum e? In alt editorial semnat de mine si intitulat “Memoria este ceva cu care uitam” imi manifestam nedumerirea pentru atitudinea clujenilor mei fata de propunerea, la primaria Clujului, a lui Boc. Iaca, Boc conduce din nou, iar la mitingul de sambata a facut lobby pe scena pentru Traian Basescu si culmea, a fost ovationat nu de 10, 100 sau 1000 de oameni.
   In incheiere imi spuneti ca articolul este partinitor. Puteti fii mai explicit.

 2. xyz says:

  De multe ori m-am intrebat de ce a fost nevoie “Sa trecem Carpatii”, cand astia se cred buricul targului. O parere?