Dialogul economic dintre China și SUA a intrat într-un impas

Mnuchin - Wang - Ross foto: Reuters

Mnuchin – Wang – Ross foto: Reuters

Dialogul economic dintre China și SUA a intrat într-un impas deoarece cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord privind comerțul.

Delegația americană a emis o scurtă declarație în urma dialogului „China a recunoscut obiectivul comun, de a reduce deficitul comerțului, și ambele părți vor colabora pentru a-l realiza”. Aceștia au mai declarat „Principiile echilibrului, corectitudinii și al reciprocității în materie de comerț vor continua să ghideze atitudinea americană încât să poată oferi muncitorilor și întreprinderilor americane posibilitatea de a concura la un nivel egal”.

De asemenea, delegația chineză a declarat că ambele părți promovează cooperarea în sectorul industrial, îmbunătățirea comunicării cu privire la politicile macro-economice, precum și cooperarea în sectorul financiar și supravegherea acestuia.

Dialogul economic, care a fost stabilit de către președintele chinez Xi Jinping și președintele american Donald Trump în timpul summitului din Florida la începutul lunii aprilie este condus de către Secretarul Trezoreriei SUA Steven Mnuchin, Secretarul Comerțului din SUA Wilbur Ross și de către Vicepremierul Chinei Wang Yang.

Mnuchin a declarat înaintea dialogului de miercuri, 19 iulie 2017, că scopul acestui dialog este dezvoltarea unei relații economice echilibrată între SUA și China, abordând dezechilibrele cauzate de intervențiile Beijingului în economia chineză, și revizuirea sau stabilirea unor noi politici și reglementări.

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo

Sursă articol: SCMP.com, Shanghai Daily

 

 

What Next?

Related Articles