Deşi e miercuri, au fost 3 ceasuri rele pentru unii lideri locali

Sorin Apostu, primar, inca, al Clujului. foto capital.ro

Se zice că doar marţea se poate vorbi de 3 ceasuri rele. Iar azi este miercuri. Deci, zicala cu “3 ceasuri rele” nu se potriveşte. Revenind: deşi este miercuri, unii dintre aleşii (de data aceasta, locali) au concluzionat, încă de dimineaţă,că
este o “zi neagră”. Pentru ei. Ca un făcut, cei 3 despre care am decis să scriu sunt din 3 zone diferite ale ţării. Voi începe cu “cel mai cu greutate”: primarul oraşului Cluj-Napoca, Sorina Apostu. Primar peste o urbe bogată şi de renume. Că doar nu degeaba a fost numită capitala Transilvaniei! Păstor peste multe suflete şi peste foarte mulţi bani. Şi, cu multe tentaţii.Una dintre ele ar fi cea reprezentată de licitaţii. Adică, de ce venituri suplimentare poate genera, pentru buzunarele proprii, gestul de “a prefera” anumiţi investitori în lupta pentru câştigarea licitaţiilor. Desigur, câştigătorii, trebuie să verse comisionul de rigoare (dacă tot au fost preferaţi!) în buzunarele celui sau celor care i-a ales…
Concret, în dimineaţa acestei zile, reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat Primăriei Cluj-Napoca o serie de documente oficiale, unele dintre ele vizând modul în care au fost organizate licitaţii de către această instituţie.

Purtătoarea de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că “miercuri dimineaţa, la Registratura Primăriei a fost înregistrată o cerere de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe direcţii din cadrul instituţiei”. Buzatu nu a precizat despre ce fel de acte şi documente este vorba.

Tot azi, miercuri, în capătul opus al ţării, la Mangalia, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia în vederea cercetării primarului din acest oraş, Mihai Claudiu Tusac. Motivul: săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, edilul aflându-se şi în stare de incompatibilitate.

Şi “părăsindu-i” pe primari, voi trece la un alt segment al administraţiei locale, la poliţie. Şi mă voi opri la Borsec, la şeful poliţiei din acest oraş. Alexandru Ovidiu Vodă, împreună cu agentul şef de poliţie, Nicolae Colcer, au fost reţinuţi sub acuzaţia de “trafic de influenţă” şi “şantaj”. Mai exact, aceştia au cerut peste 10.000 de euro de la o persoană pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul în care respectiva persoană este cercetată pentru ultraj.

Deci acestea sunt câteva exemple cât se poate de concrete despre personajele care se află în fruntea administraţiilor locale. Interesant este însă faptul că doar acum au explodat “buboaiele”.

Oare, cumva, ieşirea directorului SRI în conferinţă de presă şi declaraţiile făcute de acesta, potrivit cărora serviciul pe care îl conduce a documentat şi întocmit peste 1500 de dosare de monitorizare a diferitelor cazuri de corupţie,şantaj, trafic de influenţă etc. a urnit restul instituţiilor gen DNA, procuratură etc?

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles