Desi e luna mai, vin vremuri “friguroase” pentru toti romanii

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi, 6 mai, cu premierul Emil Boc, cu preşedintele UDMR Marko Bela, cu ministrul Economiei Adriean Videanu şi cu ministrul Apărării, care este în acelaşi timp  şi preşedinte executiv al UNPR, Gabriel Oprea. Tot joi, preşedintele s-a întâlnit la Cotroceni cu delegaţia FMI.
În urma acestor întâlniri, Băsescu a făcut declaraţii importante pentru toţi românii în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Cotroceni.


Astfel, în cadrul conferinţei de presă Şeful statului a declarat că “Guvernul a ales cea de-a doua variantă în negocierile cu FMI: restructurarea dură a cheltuielilor publice”.
“Aşadar, scad pensiile, scad salariile bugetarilor şi scade ajutorul de şomaj. Este previzibilă o scădere a pensiilor cu 15%, se vor reduce subvenţiile. Ajutorul de şomaj se va reduce şi el cu 15%. Toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie”, a spus Băsescu.

Prima variantă ar fi fost la fel de neagră: creşterea TVA la 24%, a cotei unice la 20% şi reducerea salariilor bugetare cu 20%“, a mai spus Băsescu, vrând probabil să-i consoleze pe români…

 

 

 

Sursa: Realitatea 

What Next?

Related Articles