Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă

Deputata Dumitrescu Liana foto Camera Deputatilor

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă “Elias” din Bucureşti.

Pacienta a făcut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de 46 de minute, fără ca inima să repornească, a comunicat Spitalul Elias. Decesul a avut loc în jurul orei 9.30.

Deputatul Liana Dumitrescu a avut o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament, ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică, a declarat, miercuri, managerul Spitalului Elias.

“Este vorba de o boală acută mai rară. Tot ceea ce s-a făcut în Spitalul Elias este în conformitate cu ghidurile internaţionale. Am făcut şi facem un efort enorm pentru viaţa acestei tinere. A fost consultată de mai multe echipe de specialişti, iar analizele s-au făcut atât în ţară, cât şi în străinătate”, a spus managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, într-o conferinţă de presă.

Profesorul Ovidiu Băjenaru, şeful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care a fost solicitat să facă parte din echipa care o consultă pe Liana Dumitrescu, a spus că în cariera lui de aproape patru decenii a întâlnit doar patru-cinci cazuri din această boală care să aibă o evoluţie fulminantă sub tratament.

Deputatul Liana Dumitrescu a fost monitorizată permanent de o echipă pluridisciplinară, coordonată de profesorul doctor Ovidiu Băjenaru.

Medicii din această echipă au cerut puncte de vedere asupra cazului de la specialişti din Austria, Franţa, dar şi din alte ţări, unde au trimis dosarul pacientei pentru a fi analizat. Răspunsul primit a fost că ceea ce s-a făcut în România este ceea ce s-ar fi făcut în orice clinică din străinătate, potrivit unor surse medicale.

Liana Dumitrescu, care a reprezentat etnia macedoneană în Parlament, a mers în 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice de cap, iar starea sa s-a agravat în orele următoare.

Ea a fost internată în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, fiind operată o zi mai târziu.

Liana Dumitrescu – de profesie jurist – a împlinit, joia trecută, 38 de ani, ea fiind născută în 20 ianuarie 1973, la Craiova.

Ea a fost, din 2008, deputat de Neamţ, din partea Asociaţiei Macedonenilor din România. Dumitrescu a fost deputat şi în legislatura 2004 – 2008.

sursa: MEDIFAX

What Next?

Related Articles