Democrații americani iau în dezbatere demiterea lui Donald Trump

Trump - un președinte cu probleme psihice? foto busnissinsincer.com

Trump – un președinte cu probleme psihice? foto busnissinsincer.com

Un grup de congresmani democrați condus de membrul în Camera Reprezentanților, Jamie Raskin, din Maryland, au lansat acțiuni de promovare a amendamentului 25 care permite demiterea din funcție a președintelui Donald Trump. Argumentul avut în vedere este dat de faptul că președintele ar putea fi găsit psihic incapabil în a-și îndeplinii îndatoririle.
Potrivit amendamentului, dacă Congresul Statelor Unite stabilește că “președintele este incapabil să-și îndeplineasca atribuțiile și îndatoririle sale”, s-ar putea prezenta o scrisoare  Senatului, prin care să se declare acest lucru. Cu votul a două treimi din numărul total al membrilor Camerei Reprezentanțiilor și ai Senatului, președintele SUA poate fi decăzut din drepturi.

Democratul Raskin dorește să creeze o comisie formată din 11 membrii, medici și psihologi. Comisia fiind cunoscută, mai formal,  sub numele de „Comisia de Supraveghere a Capacității Prezidențiale”.

Postările lui Trump pe Tweeter au reținut atenția opiniei publice americane și internaționale, acestea trădând o personalitate cu reale probleme psihice. Însă de aici și până la constatarea medicală că Trump are probleme psihice care-l fac incompatibil cu funcția prezidențială este o distanță mare. Mai mult pentru demiterea lui va fi nevoie și de votul congresmanilor republicani care e puțin probabil că va fi acordat.

Andra Dragoș, InfoMondo

Surse: nbcnews.com 

What Next?

Related Articles