Demnitarii irakieni au decis să îşi reducă salariile

Parlamentul irakian a aprobat reduceri semnificative ale salariilor următorilor demnitari: preşedinte, membrii Guvernului şi parlamentarii.

“Parlamentul a votat astăzi (16 august) cu majoritate simplă, să reducă salariile celor trei preşedinţi (şeful statului, şeful Guvernului şi preşedintele Parlamentului-n.r.), ale deputaţilor (în număr de 325), ale miniştrilor (32) şi ale înalţilor funcţionari”, a declarat Ali Shlah, un deputat din partidul Dawa al premierului Nuri al-Maliki, citează MEDIAFAX.

Acesta a mai spus că “salariul lunar al unui deputat a fost redus la zece milioane de dinari (6.000 de euro), în timp ce cel al unui ministru a ajuns la opt milioane de dinari (4.750 de euro)”, .

Potrivit unei surse parlamentare, “230 de deputaţi au asistat la şedinţă, în cursul căreia s-a decis diminuarea salariilor celor trei preşedinţi şi ale miniştrilor cu 30 la sută şi ale deputaţilor cu 23 la sută”.

Salariile funcţionarilor de rang înalt şi ale vicepreşedinţilor vor scădea cu 23-30 la sută.

Decizia de a reduce drastic salariile înalţilor oficiali a fost luată la începutul anului, în condiţiile în care manifestaţiile se multiplicau în ţară pentru a denunţa calitatea slabă a serviciilor publice şi penuria de electricitate.

Premierul Maliki s-a angajat la 5 februarie să-şi reducă la jumătate salariul.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles