Demisia lui Milut din functia de presedinte al PNTCD poate deschde calea spre reunificarea partidului

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată Consiliului Naţional de Conducere, reunit la Piteşti.

Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu a declarat că demisia lui Marian Miluţ de la conducerea PNŢCD uşurează calea către unificarea celor două ramuri ale partidului.

“O văd ca pe o acţiune pozitivă în cadrul PNŢCD”, a susţinut Diaconescu.

Ion Diaconescu a criticat faptul că au apărut două ramuri în cadrul partidului şi a apreciat că, în urma demisiei lui Miluţ, cele două ramuri vor putea intra în dialog şi vor putea apela la “un arbitru comun”.

În 24 august 2008, Congresul Extraordinar al PNŢCD l-a ales pe Radu Sârbu în funcţia de preşedinte, acesta fiind reconfirmat în funcţie în 27 septembrie 2009. Congresul a fost contestat de Marian Miluţ, care a convocat şi el o reuniune similară, pentur a fi recopnfirmat în funcţie.

În urmă cu o lună, Marian Petre Miluţ afirma că “aripa disidentă” Radu Sârbu – Gheorghe Ciuhandu este cercetată la Parchet pentru presupuse falsuri, cum ar fi o semnătură a Doinei Cornea, pentru convocarea unui Congres. La rândul său, Sârbu a declarat că, între aripa condusă de el şi cea condusă de Marian Miluţ există opt procese pe rol, din care doar în unul a fost dată o soluţie, aceasta fiind în favoarea sa. El susţinea că, din acest motiv, Marian Miluţ a propus ca soluţie de compromis “să se găsească” un nou preşedinte al partidului, altul decât cei doi, iar prima opţiune ar fi Gheorghe Ciuhandu.

Atât Diaconescu, cât şi surorile fostului lider ţărănist Corneliu Coposu au contestat prezenţa lui Miluţ la conducerea PNŢCD, acuzându-l că se foloseşte de imaginea lui Coposu.

Liderul ţărănist Radu Sârbu a apreciat că Marian Miluţ a demisionat dintr-o funcţie din care fusese oricum înlocuit în 2008 în urma unui congres al partidului şi spune că se vor întreprinde demersuri pentru reconcilierea celor două aripi ale partidului.

Preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că demisia lui Marian Miluţ “era de aşteptat” deoarece acesta nu mai avea niciun fel de susţinere în partid şi a spus că speră ca acest moment să reprezinte o revenire la un PNŢCD unit.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles