Delegaţia FMI, primită, din nou, de Băsescu

Delegaţia FMI condusă de Jeffrey Franks, şeful Misiunii FMI pentru România, a fost primită, din nou, duminică, 31 octombrie, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu a invitat delegaţia la Cotroceni pentru a discuta cu aceasta un set de soluţii pe care Guvernul le-a identificat în vederea diminuării deficitului bugetar.

La întâlnire au mai participat premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

Şeful statului le-a mulţumit membrilor delegaţiei FMI că au acceptat această “întâlnire suplimentară” arătând că motivul pentru care aceasta este necesară este legat de faptul că Guvernul, “în creativitatea sa, a găsit noi soluţii pentru a diminua deficitul bugetar”, pe care ar vrea să le discute împreună cu reprezentanţii organismului internaţional.

La rândul său, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a arătat că discuţia este binevenită subliniind totodată că, după întâlnirea maraton cu miniştrii – al Finanţelor şi, respectiv, al Muncii – cele două părţi au progresat, în cursul zilei de sâmbătă, cu textul scrisorii de intenţie.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au fost primiţi de preşedintele Traian Băsescu şi sâmbătă, 30 octombrie.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles