Declaraţiile lui Boc pe tema legii salarizării unitare

Guvernul a adoptat legea salarizării bugetarilor pe 2011 şi Legea-cadru privind salarizarea unitară. Premierul Emil Boc a declarat că “în 2011, salariile bugetarilor vor creşte cu 15% raportat la salariul din octombrie 2010. Boc a precizat că “de joi dimineaţă legile se vor afla la Parlament “în vederea demarării procedurilor de asumare a răspunderii.

Cei care sunt interesaţi să afle care au fost principalele declaraţii ale lui Boc pe tema legii salarizării unitare, o pot face în cele ce urmează:

* Cea mai importantă prevedere a Legii de aplicare pentru anul 2011 a Legii salarizarii este aceea că salariile de bază din luna octombrie 2010 se majorează cu 15%.
* De asemenea, vreau să vă informez ca în sedinţa de Guvern de astaăi am stabilit ca Legea cadru cu privire la salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi Legea de aplicare a salarizării pe anul 2011 vor fi promovate prin procedura angajării răspunderii guvernului în condiţiile art. 114 din Constituţia României. Mâine dimineaţă, legile se vor afla la Parlament în vederea declanşării de către Parlament a procedurii asumării răspunderii în condiţiile prevăzute de textul Constituţiei.
* Vreau să fiu foarte clar şi explicit: atât îşi poate permite România în momentul de faţă, ţinând cont de realităţile crizei în care încă ne aflăm şi de necesitatea de încadrare în ţintele de deficit, pe care le avem pentru anul 2011.
* Avem următoarele ţinte: 4,4% deficit bugetar, masa salarială pentru personalul bugetar de 39 de miliarde de lei, personal bugetar 1.290.000 de bugetari’, a declarat premierul, la finalul şedinţei de miercuri, în care Executivul a adoptat proiectul Legii salarizării unitare.
* Creşterea economică prognozată, conform analizelor efectuate de către FMI şi Banca Mondială este între 1,5% şi 2% în 2011, cu condiţia ca România să nu abandoneze drumul reformelor pe care le-a început.
* Aceasta înseamnă că trebuie să rămânem consecvenţi în a aborda politica fiscală, politica legată de salarii, politica legată de investiţii, pentru a genera, în primul rând, dezvoltare şi locuri de muncă şi pentru a avea o susţinere pe termen mediu şi lung a infrastructurii în această ţară şi a plăţii salariilor şi pensiilor
* Spun asta în condiţiile în care, asa cum aţi văzut, exista cateva semnale încurajatoare cu privire la faptul că măsurile pe care le-am luat produc efecte. Dacă ne referim la faptul ca inclusiv Eurostatul a constatat astăzi că avem una dintre cele mai înalte rate de creştere a producţiei industriale, a comenzilor noi în industrie, ritmul de creştere a exporturilor care practic a atins nivelul din anul 2008, un nivel al şomajului menţinut cu mult sub limita şi media celui din UE sunt cateva semne încurajatoare care pot fi continuate în 2011 cu ieşirea din recesiune şi trecere pe creştere economică dacă abordăm in continuare cu raţionalitate şi ne întindem atât cât ne permite bugetul şi economia în cheltuielile pe care le antrenăm.
* În al treilea rând, am stabilit salariu de bază minim brut pe ţară la valoarea de 670 de lei care acoperă în fapt nivelul inflaţiei pentru anul 2009 şi pentru anul 2010.
* Astăzi vă pot spune ce se recuperează în 2011. Şi vreau să fiu foarte corect şi direct, nu vindem iluzii nimănui. În 2011, raportat la salariul din octombrie 2010, aceste salarii vor creşte cu 15 procente şi în funcţie de mersul economiei vă vom putea da toate raspunsurile aferente. Astăzi acest răspuns vi-l putem da”.

Sursa: Hotnews

What Next?

Related Articles