Declaraţia pemierului R. Moldova, despre situaţia din Ucraina

premierul R. Moldova Iurie Leanca. foto mediafaxPremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat într-o conferinţă de presă că “situaţia din Ucraina este periculoasă, complicată şi creează ameninţări directe şi indirecte la adresa Republicii Moldova, nu doar politice, dar şi economice”.
Premierul Iurie Leancă a făcut apel către toate forţele politice şi către societatea civilă din Republica Moldova să dea dovadă de maximă responsabilitate.

“Abordările speculative ar trebui să fie date la o parte şi să ne unim în jurul ideii transformării Republicii Moldova într-un stat funcţional, puternic şi democratic, într-un stat unde cerinţele oamenilor sunt primordiale”, a afirmat premierul Leancă.

Şeful Guvernului de la Chişinău a mai declarat că Uniunea Europeană şi Ucraina îşi propun să semneze partea politică a Acordului de Asociere cât mai curând.

Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb uremază să fie semnat după alegerile prezidenţiale din 25 mai.

În consecinţă, Iurie Leancă nu exclude că Republica Moldova ar putea semna Acordul de Asociere cu UE în momentul în care Ucraina va semna pentru crearea Zonei de Liber Schimb.

De asemenea, premierul Leancă a menţionat că nu exclude o vizită de lucru la Kiev, pentru a discuta cu noile autorităţi din Ucraina.

MEDIAFAX

What Next?

Related Articles