Declaraţia comună a preşedintelui SUA, preşedintelui Consiliului european şi a preşedintelui CE

Obama, Rumpuy si Barroso. foto dw.de

Cei trei lideri, preşedintele SUA, preşedintele Consiliului european şi preşedintele CE au dat o declaraţie comună, bazată pe recomandările făcute de un grup de lucru americano-european, referitoare la iniţierea procedurilor necesare lansării Parteneriatului trans-atlantic pentru comerţ şi investiţii.
“Suntem decişi să facem din acest parteneriat unul puternic, care să ne conducă pe toţi spre prosperitate. În acest sens, salutăm recomandările grupului de lucru bilateral (SUA-UE) referitoare la felul în care putem extinde comerţul şi investiţiile, promotoare de creştere economică şi noi locuri de muncă”, se arată în declaraţia comună.

“Comerţul tran-atlantic la standarde înalte şi investiţiile în parteneriat vor duce la liberalizarea în acest domeniu. Prin aceste negocieri, SUA şi UE vor avea oportunitatea nu doar de a extinde comerţul şi investiţiile peste Ocean, ci vor putea şi să contribuie la dezvoltarea unor norme globale privind comerţul mondial”, se mai arată în declaraţia comună, citată într-un comunicat de presă al Consiliului european.

Sursa: www. European Council

What Next?

Related Articles