De prin Uniune, puls european

Monti si Barroso. foto euractiv

Bruxelles
Şeful Comisiei Europene Jose Manuel Barroso s-a întâlnit în seara zilei de 28 august “la o cafea” la Bruxelles cu premierul Mario Monti, pentru a avea o discuţie despre ultimele evoluţii economice din cadrul Uniunii. Afirmaţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al lui Barroso. Monti are programată o întâlnire cu cancelarul german Merkel, la Berlin, pe 29 august.

Grecia
Referitor la Grecia, CE, Banca Centrală Europeană şi FMI au anunţat că vor face public raportul de ţară pentru această ţară fie, la sfărşitul lunii septembrie, fie la începutul lunii octombrie.
“Troika se va reuni la Atena la începutul lunii septembrie pentru a desprinde concluziile necesare întocmirii raportului”, a declarat un oficial din partea Comisiei Europene.

Franţa
Un sondaj efectuat de Institutul francez CSA pentru a vedea în ce măsură francezii sunt de acord cu organizarea unui referendum, vis-a-vis de noul tratat fiscal la nivelul Uniunii Europene şi de introducerea aşa-ziselor “reguli de aur”, arată că 72% vor acest lucru (adică organizarea unui referendum), 23% se opun, iar 5% sunt indecişi.

 

Sursa: EUObserver

What Next?

Related Articles