Data ultimă de încheiere a asigurărilor obligatorii: 5 august 2011

Deşi Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că data limită pentru încheiarea asigurărilor obligatorii de locuinţe este 15 iulie 2011, se pare că primăriile vor aplica amenzile doar din luna august 2012.
Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că obligativitatea încheierii poliţei are ca termen limită 15 iulie 2011, interpretând că primul an de aplicare deja a expirat, deşi populaţia devenea obligată să încheie poliţe de asigurare abia după adoptarea normelor, care au fost publicate în Monitorul Oficial abia în 6 mai 2011.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a emis în 2009 şi 2010 o serie de norme de aplicare, dar niciuna nu a fost aprobată prin hotărâre de Guvern, astfel că normele nu au fost adoptate, iar “termenul nu a început să curgă”, potrivit MEDIAFAX.

Având în vedere că normele comune MAI – CSA au fost publicate în Monitorul Oficial la data de 6 mai 2011, rezultă că obligativitatea devine efectivă după 6 august 2011.

Prin urmare, data până la care se pot încheia asigurările obligatorii este 5 august 2011.

Companiile autorizate să vândă poliţe de asigurare obligatorie sunt cei 13 acţionari ai Pool-ului, respectiv ABC Asigurări, Astra Asigurări, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles