Danemarca cere solidaritate europeană în efortul de salvare a zonei euro

Zona euro.foto ro-news.ro

Danemarca, statul UE care urmează să preia preşedinţia rotativă a Uniunii începând cu luna ianuarie 2012, a lansat o chemare Europei: aceea de a strânge rândurile în efortul de salvare a ţărilor din Zona euro care se confruntă crize financiare.
“Vrem să transmitem un mesaj clar că este foarte important să stăm uniţi în Europa – să nu existe ţări care merg pe drumul

lor atunci când solidaritatea are o mare importanţă”, a declarat ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen, potrivit Deutsche Welle.

“Sper că Slovacia va lua decizii importante, ce vor face posibil ca UE să continue să susţină politica de stabilizare pentru Uniune”, a afirmat Wammen.

Parlamentul slovac urmează să se pronunţe prin vot asupra unui mandat extins pentru mecanismul de stabilitate financiară în Zona euro.

Toate celelate 16 state care au aderat la moneda unică au aprobat schimbările, pe care liderii UE le-au prezentat drept cruciale în rezolvarea crizei deficitelor, care a determinat deja trei ţări din Zona euro să ceară pachete de salvare.

Pachetul prevede suplimentarea fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiară la 440 de miliarde de euro.

 

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles