DAESH a executat zeci de turkmeni în nord-vestul Irakului

luptatori DAESH Sursa Al-Ain

luptatori DAESH Sursa Al-Ain

Vicepreședintele Consiliului Provincial Nineveh, Nouralddeen Qablan, a declarat că gruparea teroristă DAESH a executat 200 de turkmeni în orașul Tal Afar, aceștia fiind acuzați că fug din teritoriile auto-proclamatului Califat.

Potrivit afirmațiilor sale, civilii turkmeni au fost arestați cu o lună în urmă de către jihadiști deoarece doreau să fugă spre teritoriile controlate de armata irakiană. Majoritatea celor executați se pare că au fost femei și copii.

O sursă locală a declarat că unii membri ai acestei grupări teroriste, ne-irakieni, au executat comandații DAESH din Tal Afar și au preluat controlul asupra orașului. Mai mult decât atât, sute de broșuri și pliante ce anunțau moartea liderului Abu Bakr al-Baghdadi au fost distribuite, luni, de persoane necunoscute în zona centrală a orașului Tal Afar: „Multe din aceste broșuri au fost distribuite la marginea drumurilor. Alte pliante au fost lipite pe pereții centrelor comerciale. Toate aceatea aveau inscripționate logo-ul și emblema DAESH. Modul lor de prezentare, cuvintele și expresiile folosite sunt asemănătoare celor utilizate de ISIL, ceea ce a determinat o amplă investigație din partea grupării, pentru a afla cine este responsabil de diseminarea lor”.

Potrivit aceleiași surse, „maniera în care au fost scrise și modalitatea de diseminare indică, totuși, faptul că persoanele din spatele acestei acțiuni ocupă funcțiile cele mai înalte din cadrul grupului”.

 Mihai Corb, InfoMondo

Sursa știrii: Fars News Agency

What Next?

Related Articles