Cutremur în Spania

distrugeri in urma cutremurului din 11 mai 2011 Lorca Spania foto Realitatea.net

În urma unui cutremur cu magnitudinea 5,1, înregistrat în zona Lorca, provincia Murcia (SE Spaniei), cel puţin zece persoane au murit, înregistrându-se totodată importante pagube materiale.

Seismul, cu magnitudinea 5,1, a fost resimţit până la Madrid, la circa 350 de kilometri nord-vest, şi a avut loc la ora locală 18.47 (19.47, ora României), epicentrul fiind localizat în regiunea Lorca. Cutremurul a fost precedat de un prim seism cu magnitudinea 4,4, produs la ora locală 17.05 (18.05, ora României).

Primarul din Lorca a anunţat iniţial şapte decese în urma cutremurului, bilanţul fiind confirmat de preşedinţia Guvernului spaniol, printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter. Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a ordonat imediat trimiterea unei unităţi militare de intervenţie pentru a participa la operaţiunile de salvare.

Ministerul de Interne a anunţat că seismul s-a soldat cu pagube materiale grave.

Directorul serviciilor de seismologie spaniole, Emilio Carreno, a afirmat că regiunea Murcia este una dintre zonele cu cel mai ridicat risc seismic din peninsulă.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles