Cum vede Basescu reforma in invatamant

Prezent în şedinţa de guvern de pe 14 iunie, Traian Băsescu i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să nu scoată sportul din programă, ci mai bine să simplifice materiile.

Şeful statului a afirmat că “elevii pot învăţa despre istoria antică şi Herodot, de pe internet, în schimb ei nu pot fi pregătiţi ca tinichigii, ospătari ori mecanici auto decât în şcoli vocaţionale, care sunt foarte puţine la număr”.

Traiana Băsescu a cerut reformarea sistemului de educaţie. Preşedintele consideră că programa de învăţământ ar trebui adaptată la nevoile economiei de piaţă.

“Am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă”, a spus preşedintele statului.

 

Sursa:Antena3

What Next?

Related Articles