Cum s-ar putea sa fie examenul de licenta pentru cei de la “Spiru Haret”

Absolvenţii specializărilor neacreditate de la Universitatea “Spiru Haret” ar putea fi obligaţi să susţină un concurs de selecţie cu 5 probe şi un nou examen de licenţă, potrivit unei noi propuneri legislative.
Iniţiativa, înregistrată la Camera Deputaţilor pe 16 septembrie 2010, aparţine fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru spune că examenul pe care îl propune e singura soluţie pentru aceşti absolvenţi.

“E o colaborare a mea cu comisia de învăţământ şi de la Cameră şi de la Senat şi evident că am discutat cu colegii şi am convenit că e un conţinut care rezolvă această problemă. După opinia mea soluţia de a se relicenţia nu e viabilă. În ordonanţa 10 nu se reglementează, se referă doar la “Spiru Haret”. Această propunere legislativă e generală,  nu e centrată pe “Spiru Haret”, dar evident  ţinta principală e ” Spiru Haret”, dar nu numai”, a declarat Ecaterina Andronescu, senator PSD.

Această nouă lege iniţiată de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu se află la Camera Deputaţilor. Dacă va trece şi de Senat legea şi-ar putea produce efectele în prima sesiune de licenţă din anul universitar 2010-2011, adică în februarie 2011.

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles