Cum mancau romanii pe vremea lui Ceausescu si cum mananca acum

Pe vremea regimului totalitar al lui Nicolae Ceauşescu, românilor (tuturor românilor) li se spunea că trebuie să mănânce raţional. Prin urmare, conducătorul iubit a decis să se introducă, la nivel naţional, raţionalizarea alimentelor. Nu pentru că România s-ar fi aflat în nu ştiu ce fel de război, ci pentru că totul pleca la export. Aşadar, au apărut cartelele pentru pâine, ouă, carne. Laptele nu se dădea pe cartelă, ci trebuia să faci coadă, de pe la 2 – 3 noaptea, ca să apuci la 6, când venea masina cu lapte, să iei un litru, pentru copii!
Aseară, pe postul naţional – intrat din nou în graţiile preşedintelui (că doar a fost instalată o nouă conducere, pe placul tuturor (sic!) a apărut Traian Băsescu. Care a spus multe, chiar foarte multe.
Printre cele multe, am reţinut 2 “ziceri”: “România nu este în faliment” şi “O ţară care ia împrumuturi să-şi plătească salariile şi pensile este o ţară de mâna a doua”.

Pentru ilustrare, voi aminti cele două afirmaţii ale lui Băsescu:

“În faliment eşti când nu mai ai lichidităţi. Nouă încă ni le mai asigură piaţa, FMI, UE, băncile, ni le dau. Trebuie să înţelegem că avem nevoie să fim solidari pentru a fi respectaţi ca ţară. Pentru a fi respectaţi ca ţară trebuie să luăm bani pentru investiţii, nu ca să mâncăm”.

Cei care doresc să lectureze mai departe o pot face pe:

http://blog.infomondo.ro/tara-care-ia-imprumuturi-ca-sa-isi-plateasca-pensiile-si-salariile-este-chiar-una-de-mana-a-ii-a.html#more-131


What Next?

Related Articles