Cu 65 miliarde de euro, Mafia este banca numărul unu din Italia

Italia foto www.flickr.com

Într-un raport de combatere a criminalităţii întocmit de grupul din Palermo, SOS Impresa, se arată că criminalitatea organizată are tot mai mare influenţă asupra economiei italiene în timpul crizei economice, mafia devenind acum cea mai mare “bancă” a ţării cu lichidităţi de 65 miliarde de euro.

Activităţile de crimă organizată generează anual o cifră de afaceri de 140 de miliarde de euro şi un profit de peste 100 de miliarde de euro, se precizează în document.

Grupurile mafiote precum Cosa Nostra din Sicilia, Camorra din Napoli, ‘Ndrangheta din Calabria au o mare influenţă asupra economiei italiene generând

profituri echivalente cu 7% din PIB-ul Italiei scrie Reuters.

Creditarea la costuri exorbitante a devenit o sursa din ce in ce mai sofisticată şi profitabilă de venit, alături de traficul de droguri, contrabanda cu arme, prostituţia, jocurile de noroc şi înşelătoria, avertizează raportul.

Victimele perfecte ale acestor clanuri mafiote sunt companiile mici lovite puternic de criza economică şi care au urgenta nevoie de bani pentru a supravieţui, se mai arată în document. Se estimează că 200.000 de astfel  de companii s-au împrumutat de la grupurile de criminalitate organizată.

sursa: HotNews

What Next?

Related Articles

One Response to "Cu 65 miliarde de euro, Mafia este banca numărul unu din Italia"

  1. Cathy says:

    Am scris dspere trupa. Cat priveste cheltuirea banului public… iti dau dreptate. Tinerii (bine pregatiti) ar trebui sa se implice mai mult in politica. Poate se schimba ceva si in tara asta.