CSSPP mizeaza pe contributii de 1 miliard euro pe pilonul II in 2010

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) estimeaza ca in 2010, administratorii de pensii private obligatorii ar putea incasa 1 miliard de euro, in conditiile in care salariile vor creste in acelasi ritm ca pana in prezent.


Presedintele CSSPP, Mircea Oancea estimase in urma cu cateva zile ca valoarea contributiilor la fondurile de pensii obligatorii va creste la 600-700 milioane euro in 2009

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va propune guvernului sa introduca masuri fiscale avantajoase pentru romanii care se intorc sa munceasca in Romania, astfel incat angajatorii sa beneficieze de avantaje fiscale, a spus Doru Frunzulica, membru in CSSPP.

El a adaugat ca “necesarul de forta de munca in Romania este de peste 400.000 de persoane, mai ales in domeniile economic, constructii, industria constructoare de masini si textila”. Acesta a aduaugat ca “ritmul de crestere al salariilor a fost mult prea accelerat in comparatie cu alte tari din Europa Centrala si de Est”, spus Frunzulica.

sursa: NewsIn; BankNews

What Next?

Related Articles