Criza majorării nivelului maxim de îndatorare din SUA se apropie de sfârşit

În urma unor negocieri interpartinice, Preşedintele american, Barack Obama, a obţinut un acord încheiat de şase senatori republicani şi democraţi.

Planul de redresare economică şi evitare a intrării în incapacitate de plată prevede economisirea a 3750 de miliarde de dolari în următorii zece ani.

Pe de altă parte, şansele de adoptare a unei legi introduse de republicani în Camera Reprezentanţilor, ale cărei prevederi care stipulează reduceri masive de cheltuieli şi modificarea constituţiei, prin crearea unei obligativităţi de echilibrare a bugetului sunt reduse.

Iniţiativa nu va trece de Senatul majoritar democrat iar preşedintele Obama a anunţat deja că-şi va folosi la nevoie dreptul de veto pentru a bloca această lege.

Cele două tabere politice de la Washington nu reuşesc de mai multe luni să ajungă la o înţelegere cu privire la extinderea pragului maxim de îndatorare. Acesta este în prezent de 14,3 mii de miliarde de dolari şi a fost atins deja în mai. Fără un acord bugetar, SUA riscă intrarea în incapacitate de plată şi scăderea drastică a bonităţii de către agenţiile de rating.

sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles