Criza economică din Statele Unite se agravează

Preşedintele SUA, Barack Obama, a cerut Congresului să aprobe rapid planul de relansare în valoare de peste 800 de miliarde de dolari.


Acesta a afirmat că criza economică din Statele Unite se agravează şi reprezintă “un continuu dezastru” pentru familiile americane, datele publicate joi arătând creşterea la un nivel record a numărului de americani care primesc ajutoare de şomaj.

Statele Unite au înregistrat în trimestrul al patrulea un declin economic de 3,8%, cel mai grav din ultimii 27 de ani, după ce consumatorii şi companiile şi-au redus cheltuielile, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

Economia americană a consemnat astfel primul declin consecutiv al PIB, după cel din ultimul trimestru al anului 1990 şi primul trimestru din 1991.

Christina D. Romer, consilierul economic al preşedintelui Obama, a declarat că declinul PIB demonstrează că recesiunea a cuprins toate sectoarele economiei, fiind necesar sprijinul imediat pentru sectorul financiar, care să permită redresarea cererii.

sursa: Reuters

What Next?

Related Articles