Cristina Neagu – cea mai bună handbalistă a anului 2010, pe plan internaţional

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat pe 13 ianuarie, la conferinţa de presă oficială a Campionatului Mondial masculin din Suedia, de la Goteborg, că cei mai buni handbalişti ai anului 2010 au fost desemnaţi Cristina Neagu, la feminin, şi cehul Filip Jicha.
Cristina Neagu, componentă a campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi a naţionalei României, a cucerit trofeul, cu 25 la sută din voturile exprimate.

Alături de jucătoarea română, s-au aflat în cursa pentru titlul de “cea mai bună jucătoare din 2010″ sportivele Bojana Popovici (19 la sută din voturi, Buducnost Podgorica), Grit Jurack (17 la sută, Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (23 la sută, Gyor ETO) şi Ludmila Postnova (16 la sută, Zvezda Zvenigorod).

“Este o onoare pentru handbalul feminin românesc să aibă o jucătoare unanim apreciată. Personal, sper ca această distincţie să influenţeze doar pozitiv exprimarea în ansamblu a echipei României” a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu.

În 9 ianuarie, Cristina Neagu a primit la Paris şi premiul pentru “cea mai bună tânără jucătoare” , la puţin timp după ce România a cucerit medalia de bronz la CE din Danemarca şi Norvegia, competiţie la finalul căreia handbalista tricoloră a câştigat titlul de golgheter (53 goluri).

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles