Crin Antonescu a criticat atitudinea şefului misiunii FMI în România

In cadrul unei emisiuni de la Europa FM, Crin Antonescu a criticat atitudinea şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. El l-a acuzat că acesta se comportă “ca şi cum ar fi sigur că moţiunea de cenzură va pica la vot”.

“Trebuie să spun că nouă nu ne vine bine, considerăm un mic afront momentul în care delegaţia FMI ne solicită o întrevedere în data de 28 octombrie, ştiind bine că în 27 octombrie e o moţiune de cenzură. Cu alte cuvinte moţiunea asta de cenzură este ignorată, altfel nu-mi imaginez cum se propune data de 28. Totuşi, dacă de la Washington nu ştia, la Bucureşti domnul Franks putea să afle că e o moţiune de cenzură care s-ar putea să treacă pentru bunul motiv că nişte parlamentari PDL nu ştiu ce votează.”
Pe de altă parte, Crin Antonescu a declarat că “este nevoie de rediscutarea acordului cu FMI, deoarece se întrevăd condiţii cărora România nu le va putea face faţă”.

“Din atitudinea domnului Franks şi din atitudinea altor colegi ai domniei sale, şi nu îi pot învinui pentru asta, e limpede că nu mai au sentimentul că au în România un partener cu care negociază nişte variante, cu care caută nişte variante. Au nişte executanţi cărora, vin, fac inventarul boroboaţelor care s-au mai făcut şi le prescriu soluţiile.”

“De rediscutat trebuie să o facem pentru că, iată, din ce respiră deja pe noile discuţii, e vorba de noi condiţii pe care acest guvern, fără nicio altă mişcare spre dezvoltare economică, nu are cum să le satisfacă decât amputând în continuare veniturile. Şi eu ştiu foarte bine, ştiuşi cei din PSD, că operaţiunea de revenire la salariile din iunie este una foarte dificilă.”

Sursa: Europa FM online

What Next?

Related Articles