Cresteri la Generali Asigurari

Potrivit unui comunicat de presa al companiei Generali Asigurari, remis BankNews.ro, Generali Asigurari a subscris în 2009 un volum total de prime brute subscrise de 501,5 milioane lei, înregistrând o creştere de 20% faţă de 2008 (417,5 milioane lei).

Asigurarile generale au evoluat cu 26%, până la 417,2 milioane lei (faţă de 332,1 milioane lei în 2008), în timp ce asigurările de viaţă s-au menţinut la aproximativ acelaşi nivel din 2008 (scădere de doar 1%, de la 85,4 milioane lei în 2008 la 84,4 milioane lei în 2009).

“Avand in vedere ca piata de asigurari a fost puternic afectata de turbulentele economice, inregistrand o crestere modesta in 2009 in comparatie cu asteptarile si cu istoricul ultimilor ani, faptul ca am obtinut o crestere generala de doua cifre este o confirmare a faptului ca strategia adoptata a fost una corecta. Am aplicat si vom aplica in continuare aceeasi politica prudenta in subscriere, pentru ca preferam sa avem o companie sanatoasa, cu un viitor solid si care sa le poata oferi siguranta clientilor”, a declarat Marie Kovarova, Director General Generali Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor generale, au fost inregistrate cresteri la asigurarile de raspundere civila generala (+39%), la asigurarile de incendiu si calamitati (+18%), iar in cadrul acestei clase se remarca asigurarile de locuinta, care au crescut cu 24%.

In cadrul segmentului de asigurari de viata, asigurarile de grup au realizat o crestere de 18%, in timp ce asigurarile individuale au fost usor afectate de mediul economic defavorabil, cresterea ratei somajului, blocarea proiectelor personale si profesionale si totodata criza psihologica.

sursa: BankNews.ro

What Next?

Related Articles