Crestere a numarului de copii ce au murit din cauza gripei porcine

Presa americană a intrat în alertă după ce s-a constatat creşterea numărului de copii ce au murit din cauza gripei porcine. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât numai săptămâna trecută au fost înregistrate 19 decese în rândul copiiilor.


Specialiştii spun că îngrijorător este şi faptul că aproape 30% dintre decesele infantile s-au înregistrat în rândul unor copii sănătoşi.

Aproape 80 de copii au murit din cauza virusului de tip nou în ultimele şase luni. De la debutul pandemiei, aproape 4.000 de americani au decedat în urma complicaţiilor provocate de virusul  A H1N1.

La nivel naţional, 37 de state americane au raportat o creştere a numărului de îmbolnăviri, cu 10 mai mult decât săptămâna trecută. Autorităţile spun că se aşteaptă ca atât numărul îmbolnăvirilor, cât şi cel al deceselor, să crească până la sfârşitul anului.

Guvernul american a demarat luni o campanie de vaccinare împotriva gripei de tip nou. Autorităţile au cheltuit aproape 2 miliarde de dolari pentru 250 de milioane de doze de vaccin, în speranţa că peste jumătate din populaţia SUA va putea beneficia de imunizare.

 

 

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles