Coreea de Nord ameninţă, verbal, Coreea de Sud

Coreea de Nord - in mars cu burta goala. foto antena3

La zi după instalarea lui Kim Jong-un la conducerea Coreei de Nord, Phenianul a ameninţat regimul de la Seul că “îl va face să plătească pentru păcatele comise la moartea fostului lider Kim Jong-il”, potrivit KCNA, citată de AFP şi Deusche Welle.

“Îl vom face să plătească până la capăt pe trădătorul Lee Myung-bak şi pe clica sa, pentru păcatele de neiertat, pentru eternitate, pe care le-a comis cu ocazia funeraliilor naţionale”, citează Deutsche Welle presa coreeană.

Regimul nord-coreean nu a precizat în ce constau aceste represalii.

La televiziune, aceste declaraţii au fost repetate timp de zece minute de către prezentator, în timp ce în bandă era afişată în partea de jos a ecranului acelaşi mesaj.

Doar două delegaţii sud-coreene au fost autorizate de cealaltă parte a frontierei, înainte de funeraliile lui Kim Jong-il, pentru a prezenta un omagiu liderului defunct.

Cele două delegaţii erau conduse de văduva fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, care a organizat împreună cu Kim Jong-il primul summit intercoreean din istorie, în 2000, şi de către preşedinta grupului Hyundai.

Phenianul mai reproşează Seulului lansarea de manifeste de către activişti, îndemnând la insurecţie împotriva dinastiei Kim.
Aceste manifeste au fost trimise în ziua funeraliilor, cu baloane lansate spre Coreea de Nord.

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles