Consiliul de administratie al UBB va plati cu ora cadrele universitare “care sunt mai mult plecate”

Consiliul de Administraţie al Universităţii Babeş-Bolyai a decis să nu le mai plătească salarii întregi profesorilor care “sunt mai mult plecaţi”. Mai exact, acei profesori de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, care au plecat în diverse funcţii publice prin diferite ministere, vor fi plătiţi cu ora.Printre aceştia se află şi omul de încredere al premierului Emil Boc, Cătălin Baba.


“Sunt persoane aflate în diverse funcţii care vin la Universitate şi îşi ţin orele sâmbăta sau duminica, dar care nu îşi îndeplinesc toate sarcinile pe care le au. Nu fac cercetare sau alte activităţi care intră în sarcina unui profesor, dar încasează salariul întreg la finalul fiecărei luni. Domnul Baba a rămas cu orele şi din câte ştiu eu şi le ţine sîmbăta sau duminica. Nu este normal să rămână situaţia aşa, adică la unii le tai salariile şi la alţii le dai salarii duble. Cei care nu vin vor fi plătiţi cu ora până în momentul în care vor reveni la Universitate”, a declarat pentru stiridecluj.ro prorectorul Nicolae Bocşan.

Într-un comunicat al Consiliului de Administraţie al UBB Cluj se arată că unii profesori au ajuns să apeleze la diverse tertipuri pentru a-şi încasa salariile întregi.

“Unele dintre aceste persoane recurg la falsificarea situaţiilor trimiţându-şi rude necalificate să susţină ore, în locul lor. Unele dintre aceste persoane au prestaţie ştiinţifică sub minimul cerut de postul universitar pe care il ocupă”.

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles