Confruntări între armata israeliană şi Hamas

În contextul confruntărilor cu armata israeliană, guvernul palestinian format de Hamas, la putere în Fâşia Gaza, a decretat “stare de urgenţă” pentru serviciile de securitate.

Membrii acestora au fost chemaţi să lucreze 24 de ore din 24.

“Ministerul de Interne a decretat stare de urgenţă. Toate forţele de securitate trebuie să lucreze 24 de ore din 24, ca şi serviciile de apărare civilă şi serviciile medicale, pentru a proteja şi salva locuitorii de ocupantul sionist”, a declarat Ihab al-Ghoussein, purtător de cuvânt al ministerului menţionat.

Confruntarea armată din aceste zile dintre Israel şi Hamas, cea mai gravă din 2009, a costat viaţa a 17 palestinieni din Fâşia Gaza. Aceste confruntări au început joi şi ele continuau sâmbătă, cu noi lansări de proiectile palestiniene şi raiduri aeriene israeliene.

“Grupările palestiniene (din Gaza) s-au angajat să respecte armistiţiul şi să facă să înceteze tirurile de rachetă, dar agresorul sionist a făcut să eşueze totul, atacând şi ucigând civili, femei, copii şi persoane în vârstă”, a adăugat Ihab al-Ghoussein. El a acuzat armata israeliană de a fi tras asupra echipelor de salvare şi a ambulanţelor” obuze cu fosfor a căror utilizare este interzisă de dreptul internaţional”.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles