Condoleezza Rice in vizita la Londra

Secretarul american de stat, Condoleezza Rice, a sosit miercuri la Londra, pentru a pune capat speculatiilor potrivit carora, Afganistanul ar putea deveni “o cauza pierduta”.


Rice intreprinde acesta vizita in vederea obtinerii unui ajutor suplimentar de forte din partea Aliatilor, in contextul in care insurgenta talibana a crescut in intensitate, in special in sudul Afganistanului.
“Nu e niciun secret faptul ca unii Aliati, cum ar fi de exemplu Germania, au respins intr-un mod dur solicitarea noastra de a suplimenta numarul trupelor trimise in Afganistan si de a le disloca si in partea de sud a acestei tari”, citeaza AFP.
Washingtonul a facut apel nu numai la Marea Britanie, ci si la tari cum ar fi Canada, Danemarca, Olanda si Australia sa dizloce trupe si in zonele mai “fierbinti” din Afganistan.
Discutiile avute cu Primul ministru Gordon Brown si cu Secretarul pentru politica externa David Miliband preced intalnirea ministrilor apararii de la Vilnius, ce va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, si summitul NATO de la Bucuresti, din luna aprilie.

 

Sursa: France Press

What Next?

Related Articles