Concediul pentru cresterea copilului – calculat in cele din urma ca vechime

Potrivit unui amendament adus de Parlament proiectului Legii unice a salarizării, acceptat pe 13 septembrie în şedinţă extraordinară de Guvern, concediul pentru creşterea şi îngrijirea copilului va fi totuşi calculat ca vechime în muncă.


Concediul pentru creşterea şi îngrijirea copilului nu era calculat ca vechime în muncă potrivit proiectului Legii unice a salarizării trimis de Guvern la Parlament.

“Personalul care s-a aflat în concediu plătit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, şi care nu au prestat activitate, i se acordă la reluarea activităţii salariul de bază la gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă a gradului sau treptei profesionale avute anterior”, se arăta în proiectul de lege.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul şedinţei de duminică, 13 septembrie, a Executivului.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles