Comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor despre evoultia accidentului ecologic din Ungaria

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) a declarat că, cel puţin până miercuri după-amiază, pe teritoriul României nu ar urma să apară efecte ale accidentului ecologic din Ungaria.
Atfel intr-un comunicat, Ministerul Mediului şi Pădurilor a declarat că a primit informaţii de ultimă oră privind evoluţia incidentului ce a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 4 octombrie 2010, în dreptul localităţii Ajka, Ungaria.
Potrivit ultimei actualizari a datelor recepţionate, spargerea unui bazin de stocare a reziduurilor chimice provenite în urma prelucrării bauxitei a cauzat scurgerea a peste 600.000 m³ de deşeuri cu un Ph de 12-13 în pârâul Torna, afluent al râului Marcal, aflat în Vestul Ungariei.

Conform estimărilor specialiştilor, în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi pe teritoriul României.
Totodată, ministrul László Borbély a contactat persoanele de decizie din Guvernul Ungariei, aceştia confirmând că la această oră nu există pericol de poluare în Dunăre, pe teritoriul României.
Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent calitatea apelor urmând a informa orice modificare privind depăşiri ale parametrilor normali.
Sursa: comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor

What Next?

Related Articles