Comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale şi incluziune la Bucureşti

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit miercuri, 13 Octombrie, la Palatul Cotroceni, pe domnul László Andor, comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale şi incluziune.
Au fost discutate, cu prioritate, aspecte legate de incluziunea socială a romilor în statele membre ale Uniunii Europene şi utilizarea fondurilor europene în acest scop.

Cu această ocazie, preşedintele Traian Băsescu a apreciat că problematica integrării romilor necesită eforturi comune atât din partea statelor membre, cât şi a instituţiilor europene. Educaţia şi participarea activă a comunităţii rome în cadrul pieţei forţei de muncă reprezintă priorităţi pentru România.

Comisarul european Andor a subliniat că “executivul comunitar va sprijini acţiunile statelor membre pentru integrarea persoanelor aparţinând comunităţii rome”.

Oficialul comunitar s-a referit la potenţialul fondurilor europene pentru integrarea romilor de a deveni o investiţie pe termen lung care va aduce beneficii economiilor statelor membre.

Comisia Europeană analizează în prezent modalităţile de îmbunătăţire a utilizării fondurilor europene de către statele membre pentru incluziunea socială a romilor.

Sursa: comunicat de presă de la Preşedintia României

What Next?

Related Articles