Colonia numită România continuă să fie monitorizată

Romania. foto prayernet

Colonia numită România continuă să fie monitorizată. Atât de americani, cât şi de UE. Şi americanii şi cei de la Comisia Europeană, au mărturisit că fac acest lucru, că doar trebuie “să fie respectat statul de drept”. Mai mult decât atât. Ei vor să se asigure că Băse rămâne pe scaunul de la preşedinţie. După maniera prietenoasă în care Băsescu a fost primit luna trecută la Bruxelles de către Barroso, a venit rândul americanilor să-şi manifeste grija pentru ca preşedintele suspendat-reinstalat să rămână în funcţie.

În acest sens, Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat că “este la curent cu intenţiile unor politicieni de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe preşedintele Traian Băsescu”.
Gordon a subliniat faptul că “trebuie respectate procedurile constituţionale”.

“În mod clar, continuăm să urmărim România îndeaproape. Ştiu că unii politicieni din România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi ca partener al SUA va continua să crească”, a afirmat oficialul SUA.

Prin respectarea statului de drept – chiar şi atunci când aceasta contravenea intereselor pe termen scurt ale celor care deţineau puterea în acea perioadă tranzitorie “România a câştigat credibilitate în ochii Statelor Unite, cred că şi în ochii partenerilor europeni”, a mai spus Gordon .

Aşadar, şi fără o strategie de “recâştigare a credibilităţii ţării”, se poate. Doar au afirmat-o clar alde Gordon sau Barroso. Iar Băse este tot  la butoane…

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Recent Articles