Codul fiscal urmeaza sa fie modificat

Din dorinţa de a aduce mai mulţi bani la buget, s-a decis modificarea Codului fiscal. Lărgirea bazei de impozitare şi creşterea unor taxe sunt două principii după care a fost modificat Codul fiscal.

În noul cod fiscal, tichetele de orice fel, fie ele bonuri de masă, de vacanţă sau tichete cadou vor fi impozitate prin includerea contravalorii lor în veniturile salariale.

De la 1 iulie, vor fi impozitate şi plăţile compensatorii sau veniturile obţinute din dobânzi bancare.

Impozitele pe locuinţe vor creşte şi ele peste numai câteva zile. Astfel, impozitul pe clădiri se dublează la 30% pentru prima locuinţă în afara celei trecute în buletin.

Pentru cea de-a doua proprietate diferită de cea de domiciliu, impozitul creşte de la 50% la 100%.

Pentru cea de-a treia proprietate în afara celei de domiciliu, impozitul creşte de la 75% la 200%.
Mulţumiţi de noul cod fiscal pot fi pariorii şi cei care au afaceri în domeniu, aceasta deoarece câştigurile din pariuri care nu depăşesc suma de 600 de lei nu vor fi impozitate. Decizia a fost luată după negocieri între autorităţi şi Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din România şi Alianţa Confederaţiilor Patronale. Discuţiile au apărut în contextul în care guvernul a intenţionat să elimine pragul de neimpozitare de 600 de lei a câştigurilor obţinute din jocurile de noroc.

Ministerul Finanţelor spune că, potrivit studiului de impact realizat, efectele asupra mediului de afaceri vor fi nesemnificative, întrucât mare parte dintre aceste măsuri vizează persoanele fizice.

Codul fiscal, modificat prin ordonanţă de urgenţă, va intra în vigoare de la 1 iulie.

sursa: RADOR

 

What Next?

Related Articles