COD GALBEN – temperaturi ridicate şi disconfort termic

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare COD GALBEN pentru întreaga ţară, în intervalul  12 iunie 2010 ora 12:00 – 13 iunie 2010 ora 18:00, în întreaga ţară.

Potrivit avertizării, în următoarele două zile vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent pragul de 35-36 de grade Celsius în toate regiunile.

Ministerul Sănătăţii a solicitat autorităţilor locale evitarea instalării de corturi în stradă pentru acordarea de asistenţă medicală sau distribuţia de apă.
Au fost atenţionate şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

sursa: ANM

 

What Next?

Related Articles