Clujul – priceput la outsorcing

Bosch - foto topnews.in

Clujul revine pe harta marilor investitori de renume internaţional! Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a bătut palma cu gigantul german Bosch, pe 77 de milioane de euro. Compania Bosch a semnat de puţin timp contractul pentru fabrica pe care urmează să o ridice la Jucu, în judeţul Cluj, lângă complexul pe care finlandezii de la Nokia l-au părăsit anul trecut.

Terenul de afaceri fertil de la Cluj-Napoca, forţa de muncă calificată şi priceperea autorităţilor locale în ceea ce priveşte outsorcingul au arătat că oraşul de pe Someşul Mic nu se clatină nici măcar după retragerea Nokia din halele de producţie de la Jucu.

„Avem de a face cu cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului Cluj, în valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce până la final peste 2.000 de locuri de muncă şi va genera încasări importante la buget”, a declarat preşedintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tişe înainte de semnarea contractului.
Investiţia are loc în două etape, iar autorităţile locale au impus o serie de condiţii pentru a contracara o eventuală plecare precoce a companiei.

Condiţii şi facilităţi
Potrivit actului, compania germană are dreptul de superficie pentru o perioadă de 99 de ani pentru suprafaţa de teren de 21,5 hectare situată în cadrul Parcului Tetarom III. Investiţia se va realiza în două etape şi are în vedere, în faza finală, construirea a 80.157 de metri pătraţi construiţi la sol, incluzând o unitate de producţie, spaţii de birouri, centru logistic, clădire tehnică, parcări, alei şi spaţii verzi.
Dacă Bosch va decide, între timp, să plece de la Jucu, va plăti încă doi ani redevenţa impusă. Prin contract Bosch va achita către SC Tetarom SA, administratorul Parcului Industrial din Jucu, o taxă de concesiune de 0,1 euro pe metru pătrat, adică 21.500 de euro pe an, aferentă suprafeţei de 21,5 hectare de care dispune compania la Jucu.
Facilitățile pe care CJ Cluj se angajează să le acorde investitorilor germani prevăd, printre altele, sprijinirea grupului Bosch pentru racordarea la utilităţi. De asemenea, CJ Cluj va asigura, pe cheltuiala sa, accesul auto şi pietonal la parcela de teren, dar şi devierea canalului colector care traversează parcela concesionată.

În parcul industrial de la Jucu urmează să-şi desfăşoare activitatea, pe lângă Bosch şi grupul italian DeLonghi, iar surse neoficiale au arătat că lista investitorilor străini la Cluj-Napoca rămâne în continuare deschisă, punctând ca următor partener o firmă din Marea Britanie.

Andra-Daria Szasz

What Next?

Related Articles