Clujul, oraşul de 5 stele, are o Arenă pe măsură

Cluj Arena - incinta stadionului .foto Dank Media

Zi superbă de toamnă. Cred că de multe ori aţi rostit, aţi auzit că s-a rostit sau, pur-şi-simplu aţi constatat, că aşa este. Soare puternic, 25 de grade Celsius, miros de struguri copţi şi de gutui date în pârg, atmosferă de vară. În niciun caz de început de octombrie. Multă lume adunată la porţile Cluj Arenei. Noul stadion, cu o înfăţişare uşor-futuristă, străluceşte în soare. Azi se inaugurează oficial frumuseţea arhitecturală cu destinaţie, în special,sportivă. După 2 ani de muncă susţinută, cu o investiţie publică, de 35 de milioane de euro, fără TVA – cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe – noua Arenă va putea să găzduiască atât orice tip de competiţie sportivă, cât şi evenimentele grandioase de divertisment, precum concertul Scorpions, de ex., programat pe 8 octombrie.

Cluj Arena are 30.300 de locuri şi o pistă de atletism la standarde internaţionale, săli de conferinţe dotate la nivel ridicat din punct de vedere tehnic, spaţii destinate cluburilor sportive şi unor centre de fitness şi spa.
Panglica a fost tăiată de premierul Boc, ministereasa Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea şi de Alin Tişe. Pe lîngă nelipsitul sobor de preoţi, au fost prezenţi oficiali locali, naţionali şi sportivi de renume.

Voi enumera doar câţiva dintre ei: Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Eva Zorgo Raduly, participantă la trei ediţii a Jocurilor Olimpice de vară – Munchen,Montreal,Moscova – Carol Raduly, Iolanda Balas, cea care “a bătut” pe vechiul “Ion Moina” unul dintre cele 14 recorduri mondiale.

Iolanda Balas, la inaugurarea Cluj Arena. foto Dank Media

Dincolo de coloratura politică – dominant portocalie – dincolo de faptul că s-a construit în timp de criză, cînd salariile şi pensiile au fost ciuntite, Cluj Arena este o izbândă. Sincer. Este ceva de high quality ce rămâne pentru generaţiile viitoare. Şi gândul acesta mă bucură!

 

 

Sorina Bruj

DanK Media

What Next?

Related Articles