Cluj- capitala culturala europeana?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anunţat candidatura oraşului la titlul de capitală culturală europeană pentru anul 2020. Până în 2013 municipalitatea va trebui să pregătească proiectul cu care va candida, la nivel naţional, deoarece este de aşteptat să intre mai multe oraşe în această competiţie.


“Deşi pare foarte îndepărtată data, eforturile trebuie făcute din timp. Nu vom fi singuri, se va crea un grup de lucru din care vor face parte pe lângă reprezentanţii primăriei şi alte personalităţi care ne vor sprijini în acest demers”, a declarat Apostu într-o conferinţă de presă, referindu-se la Fundaţia Culturală Carpatica, la Uniunea Universităţilor Clujene şi la Cluburile Lion şi Rotary.

Până la întocmirea proiectului, municipalitatea intenţionează să pună în valoare mai multe monumente şi obiective culturale şi turistice.

În prezent, în Cluj-Napoca se face mai mult turism de tranzit, dar în cazul în care va fi desemnată capitală culturală europeană turismul cultural ar putea creşte, potrivit primarului Apostu, cu o mie la sută.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles