Circul continuu al declaraţiilor…

Traian Băsescu, presedintele suspendat. foto Octav Ganea/MEDIAFAX

Din dorinţa de a-mi da seama, cât-de-cât, de ceea ce se întâmplă pe scena politică din România, mi-am propus să fac o scurtă selecţie a declaraţiilor din ultimele 24 de ore, lansate – pe de-o parte – de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi pe de altă parte, de unii reprezentanţi ai celor sunt acum la guvernare şi care provin din USL.
Astfel, în urmă cu o zi, pe 3 august, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, la întrebarea pusă de un ziarist dacă ia în calcul demisia sa din funcţie, acesta a răspuns:
“Din postura de suspendat, eu n-am cum demisiona”.
Repede, senatorul PSD Dan Şova, citându-l pe unul din consilierii lui Băsescu, a venit în faţa presei şi a spus:
“Afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia nu poate demisiona întrucât este suspendat este una “şocantă”.

“Traian Băsescu minte cu nonşalanţă. Citez din domnul Bogdan Deaconu, din “Constituţia comentată pe articole”, unde Deaconu spune:
“Pe toată perioada desfăşurării activităţii de suspendare şi demitere a preşedintelui, el are posibilitatea de a demisiona, iar procedura ia sfârşit şi în trei luni se organizează noi alegeri pentru funcţia de preşedinte. Domnul Deaconu e un consilier bun, pe care Traian Băsescu l-a avut aproape patru ani”, a încheiat Şova.

Tot în urmă cu o zi, Traian Băsescu a lansat oarecare ameninţări cu închisoarea la adresa unor funcţionari din cadrul MAI şi la adresa unor primari din teritoriu.
Şova a contracarat discursul lui Traian Băsescu din cursul zilei, spunând:

“Ameninţările cu închisoarea la adresa funcţionarilor MAI, a primarilor, reprezintă o atitudine neconstituţională, complet inadmisibilă, care, în opinia mea, ar trebui adusă la cunoştinţa partenerilor europeni, a celor care îşi imaginează că susţin un personaj democratic “, a spus Şova. El a sugerat că ar interesant dacă declaraţiile lui Traian Băsescu ar fi traduse în limba germană şi ar fi trimise cancelarului german Angela Merkel pentru a se “delecta” în week-end cu o lectură interesantă.

Şova a făcut referire şi la termenul “puşcăriabili” folosit de Traian Băsescu şi a subliniat faptul că preşedintele suspendat nu ar trebui să vorbească despre aceste lucruri, în condiţiile în care “şi-a început mandatul de şef de stat având calitatea procesuală de inculpat”.

“Puşcăriabilul e o persoană care, potenţial, în viitor, poate face închisoare. Traian Băsescu nu ar trebui să vorbească de acest lucru, pentru că, potenţial, închisoare pot face învinuiţii, inculpaţii, condamnaţii. Traian Băsescu a intrat în funcţia de preşedinte din poziţia procesuală de inculpat” , a spus Şova.

Toate aceste declaraţii au fost făcute în urmă cu o zi. Am convingerea că circul declaraţiilor va continua. Şi nu se va opri până la decizia Curţii Constituţionale referitoare la validarea sau invalidarea Referndumului din 29 iulie care viza demiterea lui Traian Băsescu. Însă şi această dată este incertă: întâi a fost avansată data de 12 septembrie, pentru ca apoi să se revină şi să se vorbească de 31 august.

Cine ştie, până la sfârşitul week-end-ului, ce noutăţi mai apar.

 

Sorina Bruj

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Circul continuu al declaraţiilor…"

 1. CIUMPALACU says:

  CAMARAZI, (ATI AJUNS DE RASUL LUMII….OFITERI DE CARIERA CONDUSI/SUBORDONATI DE INAINTATII IN GRAD AI LUI BASESCU……)

  NU CRED TOTUSI CA VA VENI CINEVA DIN ALTA TARA SAU ALTE SERVICII SECRETE SA NE MAI SALVEZE DE UN ALT DICTATOR…..
  CUM PUTETI VOI SUPORTA ACEASTA UMILINTA CONTINUA, A VOASTRA SI A TARII NOASTRE IN GENERAL????
  CAT MAI PUTEM TOLERA TOATA ACEASTA MIZERIE UMANA SI ACEST GENOGID, IMPUS DE DICTATORUL BASEscu, SI ECHIPA SA DE COMANDO-NEOSECURISTI, DIN TARA SI DIN AFARA EI????
  UNDE SE VA AJUNGE DACA CCR-UL, SUB COMANDA POLITICA SI NU NUMAI, VA REPUNE IN DREPTURI PE DICTATOR????
  ACUM ESTE MOMENTUL PENTRU LOVITURADE GRATIE, LOVITURA FATALA SI PENTRU SALVAREA ROMANIEI…..ACUM CAND DICTATORUL ESTE DOAR O PERSOANA INTR-UN TRICOU BLEU CARE AIUREAZA, IN FATA CAMERELOR DE VEDERI(PRESEI)……
  FRATILOR , AMERICANII AU TRANSAT PROBLEMA IN ACEST MOD “KAPITAL” CU TOTI DEGENERATII LOR SI ASTAZI SUNT UNDE SUNT CHIAR DACA AU SCAPAT DE LEPRE, ANIHILANDU-I, SI AZI SUNT TOT AMERICANI SI LUMEA TOT II RESPECTA……
  OARE DE CE NOI NE PLOCONIM LA INFINIT IN FATA UNUI (UNOR) NEMERNICI CARE NE JEFUIESC IN NUMELE UNEI ENTITATI APROAPE INEXISTENTE”UE”???
  OARE DE CE NU AVEM DEMNITATEA DE A EXTIRPA RAUL DE LA RADACINA??????
  OARE DE CE DEVENIM LASI SI PRINDEM IN JOCUL LUI BASE DE A NE LAMENTA SI PROTESTA VERBAL SI VOALAT IN FATA PRESEI DAR CAND SA TRECEM LA PRACTICA NE FACEM CA PLOUA SI CAUTAM EXPLICATII DE-A DREPTUL PENIBILE…..!!!!
  CINE ARE CURAJUL, S-O FACA, DISCRET SI SIGUR, CINE NU, SA NU MAI APARA IN FATA OAMENILOR CU MONOLOGURI, BANALE SI JALNICE, NICIODATA…..!!!!