Cine refuză de 2 ori un loc de muncă, nu mai primeşte ajutor de şomaj

Persoanele care refuză de două ori un loc de muncă, în condiţiile în care beneficiază şi de asistenţa unui consilier de la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, nu vor mai primi ajutor de şomaj. Anunţul a fost făcut de premierul Emil Boc.
Boc a spus că, “în România, şomajul nu este foarte ridicat, situându-se sub media Uniunii Europene, dar că doreşte ca locurile de muncă disponibile, estimate la peste 10.000 posturi, să fie ocupate”.

“În România, şomajul nu este foarte ridicat, suntem sub media UE, dar eu aş vrea ca locurile de muncă disponibile – şi sunt peste 10.000 de locuri disponbile astăzi pentru ocupare – să fie ocupate de cei care au nevoie de un loc de muncă, iar dacă cineva refuză de două ori oferirea unui loc de muncă, în urma consilierii de către un consilier de la agenţia de şomaj, a doua oară să nu mai primească ajutor de şomaj. Deci, îţi ofer un loc de muncă, îl refuzi o dată, dacă şi a doua oară l-ai refuzat, atunci din ziua următoare nu mai primeşti ajutor de şomaj, înseamnă că nu te interesează munca în România şi vrei să faci altceva. E un proiect la care mă gândesc în viitor să îl aplicăm”, a spus Boc, la postul public de radio.

Indemnizaţia de şomaj va reprezenta, începând cu anul viitor, 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, de 500 lei, şi nu va mai fi raportată la salariul minim, majorat la 670 lei, aceeaşi modificare de calcul urmând să fie aplicată şi pentru absolvenţii care vor primi ajutor de şomaj, relevă un proiect de ordonanţă de urgenţă, citat de MEDIAFAX.

La suma rezultată se va adăuga, ca şi în prezent, un procent cuprins între 3 şi 10% din media salariului brut pe ultimele 12 luni, în funcţie de stagiul de cotizare.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles